Kampioenen winterseizoen 2015-2016

donderdag, 24 maart 2016 22:22

De drie afdelingscompetities in het winterseizoen 2015-2016 hebben de volgende kampioenen ᾽opgeleverd᾽:
Doublette-competitie: Essa Agzoul en Erik Telkamp (Les Cailloux).
Triplette-competitie: Peter Bonarius, Phil Copeland en Marwin van Diermen (De Gooiers).
Clubteam-competitie: Les Cailloux.
Met ingang van het volgende winterseizoen (2016-2017) treden grote wijzigingen op in de afdelingscompetities als gevolg van de opheffing van afdeling 6 en de vorming van het nieuwe NJBB-district Midden, waarvan de verenigingen van de huidige afdeling 6 deel uitmaken. Reeds vorig jaar is besloten de winter-triplette-competitie na de jongste editie op te heffen. De winter-clubteam-competitie wordt de nieuwe nationale petanquecompetitie op districtsniveau. In het informatiebulletin van maart 2016 is informatie opgenomen over de winter-doublette-competitie. Als gevolg van één en ander heeft aan het einde van de competities geen promotie noch degradatie plaatsgehad.

 

Jan van den Berg overleden

vrijdag, 22 januari 2016 22:28

Jan van den Berg – een prominent lid van de vereniging Treize Point te Utrecht en een bekende persoon binnen en buiten Afdeling 6 NJBB – is begin januari overleden aan zijn ziekte. Hij is 73 jaar geworden. Jan van den Berg maakte in 1984 kennis met petanque tijdens een vakantie in Frankrijk. Hij speelde veel competities ,kampioenschappen en toernooien, zowel binnen als buiten afdeling 6, waarbij hij vaak in de prijzen viel. In 2010 werd Jan van den Berg de eerste winnaar van het nationaal kampioenschap ambitanqe (links en rechts handig boulen per werpronde). Zijn enthousiasme voor het petanque bracht hij over op aspirant-boulers, waardoor velen van hen verknocht raakten aan het boulen. Jan van den Berg heeft in zijn dertigjarig lidmaatschap van Treize Points veel voor zijn club betekend.

   

Penningmeester André Smit overleden

vrijdag, 08 januari 2016 02:21

De penningmeester van afdeling 6 – André Smit – is op Nieuwjaarsdag overleden. Hij werd in juni vorig jaar opgenomen in het ziekenhuis en onderging een groot aantal operaties. Sinds twee maanden verbleef hij in een revalidatiecentrum. André Smit werd in november 2009 penningmeester van afdeling 6. Na een penningmeester-loos tijdperk heeft hij de financiële administratie van afdeling 6 opnieuw vorm en gestalte gegeven; de afdeling heeft sindsdien veel nut en baat gehad bij zijn kennis en kunde. André Smit is ook jarenlang penningmeester geweest van de Nederlandse Badminton Bond. André Smit – hij was lid van de vereniging De Hakhorst te Leusden – is 79 jaar geworden.

   

Boulamis winnaar Captain's Cup 2015

zaterdag, 21 november 2015 12:09

De vereniging Boulamis te Bunschoten is winnaar geworden van de Captain᾽s Cup 2015. De jaarlijkse, sportieve en informele bijeenkomst om de Captain's Cup had plaats in de accommodatie van de vereniging Les Sabots te Veenendaal. Ruim zestig clubbestuurders van elf verenigingen gaven acte de présence bij de bijeenkomst waarbij nadere kennismaking en versteviging van onderlinge contacten in een ongedwongen sfeer belangrijke elementen zijn. Het is voor het eerst in de geschiedenis van de Captain᾽s Cup dat deze door Boulamis werd gewonnen. De vereniging De Hakhorst te Leusen werd dit jaar tweede en de vereniging De Gooiers te Nieuw-Loosdrecht eindigde op de derde plaats.

   

Les Cailloux winnaar clubteam-competitie

donderdag, 17 september 2015 23:43

De vereniging Les Cailloux te Zeist is winnaar geworden van de zomer-clubteam-competitie 2015. Het kampioensteam van Les Cailloux bestond uit: Essa Agzoul, Mohammadi Jadoun, Ferry Kamps, Timo van Korlaar, Erik Telkamp en Khalid el Yazidi. Les Cailloux was ook in 2014 en 2013 winnaar van deze competitie. In 2012 werd de vereniging De Gooiers te Nieuw-Loosdrecht winnaar van de zomer-clubteam-competitie. Daarvoor behaalde Les Cailloux gedurende een reeks van jaren het kampioenschap.

   

Dubbel succes bij NK Doubletten

maandag, 14 september 2015 17:22

Bij het nationaal kampioenschap voor doubletten zijn twee equipes uit afdeling winnaar geworden in hun categorie. Noël Kempeneers en Kees Koogje (van de vereniging Les Cailloux te Zeist) behaalden het nationaal kampioenschap in de categorie mannen. In de finale versloegen zijn een andere equipe van Les Cailloux. In de categorie aspiranten wonnen Tristan de Leeuw en Lars Telkamp (ook van Les Cailloux) de titel.

In de categorie mannen namen dertien equipes uit afdeling 6 deel plus acht spelers die een equipe vormden met een speler uit een andere afdeling. In de categorie vrouwen waren die cijfers respectievelijk twee en drie en in de categorie jeugd twee en één. Aan het nationaal kampioenschap voor doubletten namen vanuit afdeling 6 leden deel van de verenigingen Amicale de Pétanque (Leusden), Les Cailloux (Zeist), De Gooiers (Nieuw-Loosrecht), PVN (Nieuwegein), Randenbroek (Amersfoort) en Les Taxateurs (Culemborg).

Het nationaal kampioenschap werd gespeeld op de accommodatie van Les Cailloux te Zeist en telde nog nooit zo veel deelnemende equipes (105!).

   

NK Mix titel blijft bij Afdeling 6

maandag, 13 juli 2015 00:35

Kees Koogje van de vereniging Les Cailloux te Zeist is samen met Sandy Rikkers van de vereniging MIDI te Delft winnaar geworden van het nationaal kampioenschap mix. Zij prolongeerden daarmee de titel die zij in 2013 en 2014 ook al wonnen. In de finale wonnen zij van het Les Cailloux-lid Sjaak Spruijt die een equipe vormde met Judith van den Eijnden van de vereniging PUK te Haarlem.

Aan het kampioenschap namen equipes en leden van clubs van afdeling 6 die met leden van clubs uit een andere afdeling een equipe vormden, deel: de vereniging Les Cailloux te Zeist (22 deelnemers), de vereniging De Gooiers te Nieuw-Loosdrecht (10 deelnemers), de vereniging Randenbroek te Amersfoort (4 deelnemers), de vereniging Amicale de Pétanque te Leusden (3 deelnemers), de vereniging DOSC te Den Dolder (2 deelnemers), de vereniging Kets Up te De Bilt, de vereniging Les Taxateurs te Culemborg en de vereniging Boulamis te Bunschoten (elk 1 deelnemer).

Op een enkele uitzondering na waren zij na de voorronde-partijen reeds uitgespeeld. In totaal namen 68 equipes deel aan het nationaal kampioenschap mix, dat werd gespeeld bij de vereniging De Gooiers te Nieuw-Loosdrecht.

   

Les Sabots weer winnaar ZACO

vrijdag, 10 juli 2015 02:50

De vereniging Les Sabots te Veenendaal is winnaar geworden van de zomeravond-clubontmoeting (ZACO) 2015. Het is de derde keer in successie dat Les Sabots winnaar van de ZACO werd; dat gebeurde ook in 2013 en 2014. Evenals vorig jaar behaalde de vereniging Mazijk de Pétanque te Wijk bij Duurstede de tweede plaats. Het persoonlijk klassement werd gewonnen door Wil Vons van de vereniging Les Sabots. Hij bleef na zes ZACO-avonden zijn clubgenoot Bep Wilderbeek vijf punten voor.

   

Geen succes bij NK tripletten

zondag, 21 juni 2015 21:22

De 22 leden van verenigingen van afdeling 6 die deelnamen aan het nationaal kampioenschap tripletten hebben daarbij geen potten kunnen breken. Twee equipes reikten tot de laatste acht, maar daarmee was de koek op. Van de vereniging Les Cailloux te Zeist namen veertien leden deel, van de vereniging De Gooiers te Nieuw-Loosdrecht vier leden, van de vereniging Les Taxateurs te Culemborg drie leden en van de vereniging Treize Points te Utrecht één lid. Er namen 34 equipes deel aan het nationaal kampioenschap dat plaatshad op de accommodatie van de vereniging Amicale Boule d'Argent (ABA) te Rijswijk.

   

Les Sabots winnaar afdelingscompetitie

maandag, 08 juni 2015 17:58

De equipe van de vereniging Les Sabots te Veenendaal bestaande uit Alwin Arkenbout, Joop Jansen en Wil Vons is winnaar geworden van de afdelingscompetitie 2015. Deze equipe won dertien van de vijftien partijen, die op vier zondagen bij vier verschillende verenigingen in de afdeling werden gespeeld. De Les Sabots-equipe bleef daarmee twee partijen voor op de nummer 2.

   

Titel NK tête-à-tête blijft bij Afdeling 6

maandag, 01 juni 2015 11:58

Kees Koogje van de vereniging Les Cailloux te Zeist heeft het nationaal kampioenschap tête-à-tête 2015 voor mannen gewonnen. Daarmee blijft deze titel bij de vereniging Les Cailloux; vorig jaar won Essa Agzoul (eveneens van Les Cailloux) dit nationaal kampioenschap. In de categorieën vrouwen en jeugd waren er geen podiumplaatsen voor leden van verenigingen van Afdeling 6. Het was dit jaar de eerste keer dat dit kampioenschap in drie categorieën (mannen, vrouwen en jeugd) werd gespeeld. In de categorie mannen namen negentien leden van verenigingen van afdeling 6 deel en in de categorieën vrouwen en jeugd elk drie. Het nationaal kampioenschap tête-à-tête 2015 werd zondag 31 mei gehouden bij de vereniging Plop te Uden.

   

Pagina 1 van 2